Astronauții aflați în stare de hibernare în timpul călătoriri spre Marte ar reduce stresul fizic și mental pe care îl poate provoca o lungă călătorie spațială, spune un specialist în hibernare.
Alegeri în SUA. Decizie SURPRINZĂTOARE a unuia dintre statele-cheie
Profesorul Vladislav Viazovski, specialist în neuroștiințe, a făcut un studiu special asupra somnului și a funcțiilor acestuia.
El spune: „Imaginați-vă că a trebuit să suportați zbor foarte lung spre Marte, de exemplu, și cât de mult combustibil, alimentare cu apă, aer ar trebui să luați. Dacă ați fi treaz tot timpul, există implicații uriașe pentru sănătatea mintală, petrecând atât de mult timp într-un mediu extrem de restrâns, așa că ar fi cu adevărat avantajos să puneți astronauții într-o stare de somn”.
El spune că fenomenul ar fi mai asemănător hibernării decât somnului: "Hibernarea este un fenomen biologic fascinant. Uneori este confundat cu somnul, deoarece atunci când un animal hibernează, se pare că doarme, dar este o stare fundamental diferită".
Profesorul Viazovski a declarat pentru Daily Telegraph că, deși hibernarea poate fi indusă folosind medicamente, multe animale hibernează folosind procese naturale și că cercetarea modului în care are loc acest proces ar putea duce la o soluție mai sigură pentru astronauți
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.