Compania este una dintre cele câteva zeci din întreaga lume care s-au alăturat cursei, administrația Trump anunțând miercuri un efort masiv menit să pună la dispoziția americanilor un vaccin până la sfârșitul anului. Legătura Astra cu Oxford arată cum dezvoltatorii încearcă să producă vaccinuri astfel încât să poată fi distribuite cât mai curând posibil.
Pe măsură ce coronavirusul închide întreprinderile și industriile, țările se ocupă de un vaccin care să îi ajute să-și readucă lucrătorii pe înapoi și să își repornească economiile, scrie Bloomberg. Soluția venită de la Oxford oferă un licăr de speranță.
"Ar trebui să aflăm relativ repede dacă funcționează sau nu", a declarat directorul executiv Astra, Pascal Soriot, la radio BBC. "Până în iunie, iulie, vom avea deja o imagine destul de clară."
AstraZeneca intră în bătălia cu SARS-CoV-2. Testează ceva neobișnuit
Injectările experimentale ar putea ajunge la stadiile finale ale studiului până la jumătatea anului, clasându-se drept unul dintre cele mai avansate proiecte de vaccin. Astra a declarat joi că va participa la dezvoltare, precum și la fabricarea și distribuirea produsului.
Vaccinul dezvoltat de o echipă condusă de Sarah Gilbert de la Oxford a intrat săptămâna trecută în faza de tesare clinică. Acesta este unul dintre cele 70 de proiecte în curs de dezvoltare împotriva noului virus, Sars-CoV-2. Deoarece numărul infecțiilor depășește 3 milioane, presiunea este în creștere pentru a veni rapid cu soluții împotriva contagiunii.
Acțiunile Astra au crescut cu 1,1%, până la 8.294 pence la tranzacționarea timpurie a Londrei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.