Tranzacția include o plată suplimentară de până la 120 de milioane de dolari sub formă de contraprestație condiționată, bazată pe etape și necontingentă. Se așteaptă ca prin adăugarea tehnologiei Neogene privind receptorii de celule T să fie mai rapid atins obiectivul AstraZeneca de a dezvolta terapii celulare noi, cu potențial curativ, pentru tumorile solide.
Se preconizează că tranzacția va fi finalizată în primul trimestru al anului 2023, sub rezerva aprobărilor organelor de reglementare și a altor condiții obișnuite pentru astfel de afaceri. Producătorul de medicamente anglo-suedez a precizat că această tranzacție nu are niciun impact asupra perspectivelor sale pentru 2022.
”Cu obiectivul comun de a oferi terapii pe bază de celule pacienților cu tumori solide, expertiza Neogene în descoperirea, dezvoltarea și fabricarea de TCR-T va consolida ambiția AstraZeneca de a transforma rezultatele pacienților", a declarat grupul.
TCR-Ts sunt în curs de apariție ca o modalitate terapeutică promițătoare pentru tratamentul cancerului. TCR-T poate recunoaște ținte intracelulare, inclusiv mutații specifice cancerului, ceea ce ar putea debloca ținte inaccesibile anterior cu ajutorul terapiilor celulare.
Susan Galbraith, vicepreședinte executiv al departamentului de cercetare și dezvoltare în domeniul oncologiei din cadrul AstraZeneca, a declarat: "Capacitățile avansate de descoperire a TCR-urilor și experiența vastă de producție ale Neogene completează capacitatea de terapie celulară pe care am construit-o în ultimii trei ani și ne permit să accelerăm dezvoltarea unor terapii celulare cu potențial curativ în beneficiul pacienților.
Citește și AstraZeneca, achiziție importantă de 1,27 miliarde de dolari
Prețul constă într-o plată inițială de 100 de milioane de dolari, plăți suplimentare de până la 805 milioane de dolari în funcție de etapele de cercetare și dezvoltare și 360 de milioane de dolari pentru acționarii TeneoTwo în funcție de etapele comerciale.
Achiziția include și TNB-486, un activator de celule T CD19/CD3 de fază 1 al TeneoTwo, care este în curs de evaluare în limfomul non-Hodgkin cu celule B recidivante și refractare.
Achiziția, care nu va avea impact asupra orientărilor financiare ale AstraZeneca pentru 2022, va diversifica și mai mult portofoliul de produse hematologice al AstraZeneca. Se preconizează că această tranzacție va fi încheiată în al treilea trimestru, sub rezerva condițiilor obișnuite și de reglementare. Acțiunile AstraZeneca au închis luni în creștere cu aproape 1%.
Mișcări pe piața PHARMA. Doi giganți au pus ochii pe producătorul Sandoz
Fondurile de investiţii Blackstone şi Carlyle discută posibilitatea de a-şi uni forţele pentru a face o ofertă de preluare a Sandoz, divizia de medicamente generice a grupului elveţian Novartis, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.
Cele două firme analizează argumentele pro şi contra ale unei oferte comune pentru Sandoz, companie care ar putea fi evaluată la 25 de miliarde de dolari, susţin sursele citate de Bloomberg. În plus, şi alte fonduri ar putea înainta o ofertă pentru producătorul de medicamente generice, au adăugat sursele.
În toamna anului trecut, Novartis a anunţat că a demarat o procedură de revizuire strategică a diviziei Sandoz, în cadrul căreia va explora toate opţiunile, de la păstrarea afacerii şi până la vânzare, în contextul creşterii presiunilor în sectorul medicamentelor generice.
Sursele citate de Bloomberg au subliniat că discuţiile sunt într-o fază incipientă şi că există posibilitatea ca fondurile de investiţii să decidă să nu meargă mai departe cu ofertele. La rândul său, Novartis nu a luat încă o decizie finală cu privire la vânzarea diviziei sale de medicamente generice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.