Încă nu există suficiente informații din cercetări pentru a arăta dacă vaccinul Oxford-AstraZeneca este eficient în prevenirea cazurilor severe de Covid-19, a declarat compania într-un comunicat citat de Bloomberg.
Sarah Gilbert, care conduce programul de vaccinare Universitatea Oxford-AstraZeneca, a declarat că se lucrează deja la adaptarea vaccinului pentru a trata în mod specific varianta sud-africană. Noul ser este „foarte probabil” să fie disponibil până în toamnă, a spus ea.
”Este ușor să adaptezi tehnologia”, a spus Gilbert într-un interviu acordat duminică emisiunii Andrew Marr de la BBC. Anul acesta ne așteptam să arătăm că noua versiune a vaccinului va genera anticorpi care recunosc noua tulpină și chestiune care va fi foarte asemănătoare cu lucrul la vaccinurile antigripale.
Varianta identificată pentru prima dată în Africa de Sud este o amenințare la speranțele lumii de a pune capăt pandemiei, pe măsură ce țările lansează campaniile de vaccinare. Deși producătorii de vaccinuri au declarat că serurile lor par să mențină eficacitatea împotriva variantelor din Marea Britanie, companiile farmaceutice se luptă să dezvolte vaccinuri de rapel împotriva noilor tulpini pe măsură ce virusul evoluează.
Vaccinul de la AstraZeneca. Atitudine BIZARĂ din partea UE
Un nou studiu relativ mic efectuat pe un eșantion de peste 2.000 de persoane, raportat pentru prima dată în Financial Times, a sugerat că vaccinul Oxford-AstraZeneca oferea o protecție mai mică împotriva tulpinii din Africa de Sud. Niciunul dintre participanții la studiu nu a murit și nici nu a fost internat în spital, potrivit ziarului, care a spus că studiul nu a fost încă evaluat de către colegi și urmează să fie publicat luni.
„Credem că vaccinul nostru ar putea proteja împotriva formelor severe ale bolii, deoarece activitatea de neutralizare a anticorpilor este echivalentă cu cea a altor vaccinuri Covid-19 care au demonstrat eficacitate împotriva formelor mai severe, în special atunci când intervalul de dozare este optimizat la 8-12 săptămâni”, spune AstraZeneca.
Gilbert a spus că este posibil ca vaccinurile actuale să nu reducă numărul de cazuri ale variantei din Africa de Sud, ci vor reduce decesele, spitalizările și cazurile severe de boală. „Este foarte important pentru sistemele de îngrijire a sănătății. Chiar dacă avem infecții ușoare și asimptomatice, prevenirea intrării oamenilor în spital cu Covid ar avea un efect major ”, a spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.