Compania americană Regeneron a anunțat că tratamentul său REGEN-COV, denumită și Ronapreve, este mai puțin eficientă împotriva Omicron, deși este încă activă împotriva variantei Delta, confirmând rezultatele testelor de laborator și modelul computerizat efectuate la sfârșitul lunii trecute, relatează agenția Reuters.
În schimb, rivalul anglo-suedez AstraZeneca a declarat că un studiu de laborator a constatat că produsul său, Evusheld, un cocktail de anticorpi, și-a păstrat efectul de neutralizare a Omicron.
Omicron a fost detectată în 77 de țări de când a fost identificată pentru prima dată, în urmă cu trei săptămâni, alimentând temerile că numărul mare de mutații pe care le conține va permite acestei variante să se răspândească mai repede și să se sustragă protecției oferite de vaccinurile și terapiile COVID-19.
La începutul acestei săptămâni, cercetătorii germani au descoperit că tratamentele anti-COVID-19 dezvoltate de Eli Lilly (LLY.N) și Regeneron își pierd cea mai mare parte a eficacității atunci când sunt expuse în testele de laborator la Omicron.Dar studiile de laborator din această săptămână au arătat că tratamentul cu anticorpi al GSK-Vir își păstrează activitatea de neutralizare împotriva tuturor variantelor de coronavirus testate, inclusiv Omicron.
Studiul privind Evusheld a fost realizat de către investigatori independenți ai Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, folosind așa-numitele pseudovirusuri care prezintă mutații majore ale coronavirusului în toate variantele suspecte care au apărut până în prezent.
Citește și Declarația MOMENTULUI. Anthony Fauci a spus ADEVĂRUL
Citește și Medicul de familie din spatele a două companii private de testare COVID-19
Citește și Atenționare OMS și G7: Alungați ideea că OMICRON provoacă o boală UȘOARĂ
Cercetătorii au constatat că potența Evusheld s-a încadrat în intervalele observate la cei infectați anterior cu COVID-19, ceea ce arată că este promițătoare pentru utilizarea pe scară largă a terapiei, care este prima injecție preventivă, în afară de vaccinurile împotriva coronavirusului.
AstraZeneca a precizat că mai multe analize ale Evusheld împotriva Omicron sunt efectuate de către companie și de terți, iar datele sunt așteptate "foarte curând". Evusheld a primit autorizație pentru prevenirea infecțiilor cu COVID-19 la persoanele cu un sistem imunitar slab sau cu antecedente de efecte secundare severe ale vaccinurilor împotriva coronavirusului.
Ambele tratamente aparțin unei clase de medicamente numite anticorpi monoclonali, care imită anticorpii naturali în lupta împotriva infecțiilor. Spre deosebire de vaccinuri, acestea nu se bazează pe faptul că organismul creează un răspuns imunitar și, prin urmare, pot ajuta persoanele cu un sistem imunitar slab sau compromis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.