Descoperit în 1852 de astronomul italian Annibale de Gasparis, asteroidul Psyche 16 evoluează între orbitele planetelor Marte și Jupiter. Oamenii de știință cred că acest corp celest a apărut în perioada formării Sistemului solar în urma coliziunii între două stele de mari dimensiuni.
Potrivit cercetătorilor, asteroidul este, de fapt, miezul metalic al unui gigant spațial, care adăpostește uriașe rezerve de metale, de la nichel, la aur și platină, estimate la sute de mii de miliarde de dolari. În cadrul proiectului Psyche, NASA intenționează să trimită un aparat cosmic pentru a studia proprietățile magnetice ale asteroidului.
În baza rezultatelor primite, NASA va trece la faza următoare, și anume exploatarea acestui colosal depozit de minereuri. O misiune complicată, dar nu imposibil de realizat. Dacă unii văd în acest plan o sursă de venit, alții îl consideră un pericol. Astfel, șeful EuroSun Mining, Scott Moore, este de părere că, dacă NASA va reuși să-și ducă planul la împlinire, economia mondială va avea mult de suferit.
Citește și Asteroid cât casa a trecut la doi pași de Terra
În opinia expertului, cantitatea de metale care ar putea ajunge, astfel, pe piețele de pe Terra, poate prăbuși prețurile la materii prime, ceea ce va duce, implicit, la o scădere a capacității de prelucrare industrială a acestor resurse. Prin urmare, economia lumii se va stinge încet, dar sigur, cu excepția unui mănunchi de companii, care vor stabili noi reguli. ”Producătorii de aur furnizează anual între patru și cinci milioane de unii de metal galban, un volum infim comparativ cu ceea ce ne-ar putea oferi cosmosul”, a explicat specialistul, citat de Daily Express.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.