Este, de asemenea, cunoscut pe scară largă pentru capacitatea sa de a subția sângele. Un anumit număr de pacienți primesc aspirină pentru a preveni tromboza.
Dar, pentru ca efectul să fie maxim, pentru ca persoana în suferință să simtă imediat efectul aspirinei, specialiștii subliniază că medicamentul trebuie administrat la anumite intervale de timp.
Potrivit studiilor, cele mai multe exacerbări ale bolilor cardiovasculare apar în a doua jumătate a nopții - mai aproape de dimineață.
Aproximativ 40% dintre pacienți se plâng că durerile sau starea de disconfort se accentuează în primele ore ale zilei. Atunci se înregistrează o creștere a activității trombocitelor.
Specialiștii au realizat un studiu la care au participat voluntari. S-a descoperit, astfel, că dacă aspirina este administrată în doze mici, seara, scade în intensitate activitatea trombocitelor.
Citește și IBUPROFEN și boala covid-19. Ce s-a spus a fost FALS
Citește și ASPIRINA, efect fantastic. Un studiu revoluționar, fără legătură cu pandemia
Citește și Aspirina și SARS-CoV-2. Descoperire SENZAȚIONALĂ ce confirmă TOTUL
Acest efect asigură, la rândul său, o reducere a riscului de agravare a bolilor cardiovasculare în cursul dimineții.
Specialiștii eamintesc că aspirina, ca și alte medicamente, trebuie luată conform prescripției medicului specialist. Consumul necontrolat de medicamente poate duce la apariția unor efecte negative și secundare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.