"Există o măsură de încurajare a fermierilor să facă asigurări, măsură care a fost anul trecut lansată. Nu prea a fost accesată, era destul de stufoasă procedura. Am simplificat-o, am păstrat doar patru acte: poliţa de asigurare, chitanţa, buletinul şi codul IBAN, în care noi, Ministerul Agriculturii, achităm 70% din valoarea poliţei, tocmai pentru a-i încuraja să facă aceste asigurări pentru fenomene climatice nefavorabile. Foarte puţine dintre societăţile de asigurări au apetenţa de a face asigurări pentru secetă. Chiar dacă le fac, le fac în nişte condiţii mai puţin suportate de către fermieri. Noi suntem în negocieri cu câteva societăţi de asigurări să reuşim să mediem asigurările între aceştia şi fermieri", a menţionat Adrian Oros, la B1 TV.
Potrivit ministrului, în prezent sunt evaluate pagubele produse de secetă.
Citește și Ministerul Agriculturii suportă 70% din prima de asigurare a culturilor
"Suntem în cursul evaluării pagubelor provocate de secetă şi, aşa cum am promis, îi vom despăgubi pe toţi cei care au avut pagube. În evaluările de până acum ar fi afectate cam 1 milion de hectare de culturi, din cele 2,9 milioane de hectare care au fost însămânţate în toamnă", a precizat Oros.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.