Bazate pe energie electrică, aceste sisteme defensive nu folosesc gloanţe şi sunt alimentate de motorul vehiculului pe care vor fi montate.
Laserele vor fi montate pe aparate de zbor, în principal elicoptere, şi vor fi folosite pentru a doborî dronele inamice. Armele care operează pe frecveneţe radio vor putea deazctiva computerele şi orice echipamente electronice.
Conform oficialilor britanici, noile soluţii vor fi mai ieftine decât sistemele tradiţionale de apărare şi vor oferi armatei o flexibilitate fără precedent.
Primele teste ale noilor soluţii de apărare vor începe în 2023 şi vor fi folosite de vechiculele din Royal Navy şi Royal Army. Acestea sunt aşteptate să devină active în armata britanică peste 10 ani.
Laserul ca armă nu este o idee nouă. Statele Unite au folosit pentru prima oară o astfel de soluţie în urmă cu 5 ani, iar Marea Britanie a investit în urmă cu doi ani 30 de milioane de lire sterline într-un prototip de armă bazată pe laser.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.