De altfel, generalul a explicat că, în teatrul european de operațiuni, racheta PrSM va avea rolul de a străpunge sistemul de apărare aeriană a Rusiei, alcătuit cu precădere din rachetele S-400, iar în Oceanul Pacific, arma va ținti, dacă va fi nevoie, navele de luptă ale Chinei.
Potrivit generalului american, un prototip al rachetei a fost testat cu succes pe 10 decembrie. Proiectilul, carae va înlocui sistemele ATACMS, are o rază de acțiune de peste 500 de kilometri și, pe viitor, va întări arsenalul US Navy și US Army, care o vor primi începând din 2023.
Într-o primă reacție, analistul militar rus Iuri Knutov a declarat, fără să stea prea mult pe gânduri că ”americanii visează cu ochii deschiși”. Nu, a adăugat el într-o discuție cu jurnaliștii de la Nation News, ”PrSM nu va deveni niciodată un pericol pentru S-400, nu va fi ucigașul rachetelor rusești”.
Citește și Este drumul spre un război sigur cu Rusia
Explicându-se, expertul rus a arătat că ”sistemul de apărare aeriană al Rusie este astfel conceput, încât să nu fie străpuns de nici o armă inamică: sistemul S-400 este acoperit de alte sisteme, de S-300, de rachetele Viteaz, dar și de rachetele Tor, împrecună cu ultima variantă a rachetelor Panțîr. Iar ele vin în valuri, pentru a nu lăsa nici o breșă în zidul de protecție. Prin urmare, S-400 va fi protejat de alte sisteme, iar visul american de a distruge S-400 rămâne doar un vis”, a concluzionat Iuri Knutov.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.