Carlos Ghosn este vizat nu doar de către procurorii japonezi, ci și de ancheta internă demarată de către compania Nissan. Ghosn rămâne în închisoare, în contextul în care un alt director de la Nissan, Greg Kelly, a fost eliberat pe cauțiune săptămâna trecut.
Atât Ghosn, cât și Kelly au fost inițial arestați la sfârșitul lunii noiembrie și acuzați că au raportat o sumă mai mică pentru salariul lui Ghosn la Nissan pe durata a cinci ani. Ambii și-au clamat nevinovăția.
La rândul său, Nissan l-a acuzat pe Carlos Ghosn de alte infracţiuni, precum utilizarea bunurilor companiei în interes personal.
Ulterior, procurorii l-au mai acuzat pe fostul președinte Nissan că a transferat către companie pierderile rezultate în urma unor investiții personale, pierderi estimate la 16,6 milioane de dolari.
Citește și:
Franța și Japonia, noi planuri pentru alianța dintre Nissan și Renault
Procurorii au descoperit că, între iunie 2009 și martie 2012, Nissan a făcut transferuri în partru conturi bancare pentru acoperirea pierderilor financiare suferite de Ghosn.
Arestarea lui Carlos Ghosn a şocat industria auto mondială, în condiţiile în care Ghosn este recunoscut drept cel care a salvat Nissan de la faliment şi a transformat alianţa Renault-Nissan în cel mai mare producător auto mondial.
Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.