Producţia în fabrică a fost suspendată la data de 1 decembrie 2019. Aici se produceau profile, ţagle rotunde şi corniere. Fabrica are 640 de angajaţi şi 200 de contractori.
"Preţurile la energia electrică şi la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din România în ultimii ani, preţurile româneşti fiind semnificativ mai mari decât în alte ţări europene cu operatori importanţi în producţia siderurgică, precum Franţa şi Germania. Întrucât producătorii de oţel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oţel din import şi a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara - care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentând, aşadar, un cost major - nu mai este capabilă să concureze", se precizează în comunicat.
Citește și Cumpărătorul combinatului de la Galați se extinde și mai mult în Europa
Compania speră în găsirea unei soluţii care să abordeze problema preţurilor ridicate ale energiei electrice şi gazului natural şi să permită uzinei din Hunedoara să aibă un viitor durabil. Angajaţilor li s-a cerut să îşi consume concediul anual rămas, compania acordând lucrătorilor "şomaj economic" pentru zilele rămase.
ArcelorMittal a achiziţionat fabrica din Hunedoara în 2003 şi, de atunci, a investit 550 de milioane de lei (115 milioane de euro) pentru a aduce acesteia îmbunătăţiri tehnice şi de mediu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.