”Cererea la petrol va crește pânâ în anul 2030 cu peste 1% pe an, de la 1% la 1,5%, dacă nu chiar mai mult. Unii cred că după 2030 va scădea. Potrivit calculelor noastre, mulți producători de petrol vor dispărea”, a afirmata Al Saud, într-un interviu pentru Bloomberg.
”Spre exemplu, noi considerăm că în China producția se va reduce drastic, ba chiar va dispărea ca producător în următorii cinci ani. Și alate state vor împărtăși aceeași soartă. Peste 19 ani, extracțiile de petrol din Rusia se vor diminua considerabil, dacă nu chiar definitiv, deși acum realizează 10 milioane de barili pe zi”, a detaliat prințul
În aceste condiții, a apreciat Al Saud, Arabia Saudită ar urma să vândă mai mult țiței decât în prezent. ”De aceea, noi considerăm că, în acest domeniu, există un oarecare risc pentru Arabia Saudită. Astăzi, nimeni nu vorbește despre avioanele care zboară cu electricitate sau despre navele care navighează folosind baterii electrice. Mai trebuie adăugată și cererea din partea petrochimiei și perspectivele acestei industrii în următorii 10-20-30 de ani”, a rezumat prițul moștenitor al Arabiei Saudite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.