Potrivit presei de peste Ocean, Apple a recurs la această manevră pentru a pune mâna pe inginerii firmei, fondată în 2015 în California și estimată la circa 200 milioane de dolari. Start-upul era considerat de mare viitor în domeniul autoturimelor autonome de transport.
În ultimii doi ani însă afacerile companiei nu au strălucit. În plus, se pare că a fost vorba și un management defectuos. Cert este că activele Drive.ai au intrat acum în proprietatea Apple. Dacă în privința personalului de înaltă calificare nu există probleme, el urmând să treacă, conform unor surse neconfirmate oficial, pe ștatele de plată ale gigantului cu amblema mărului, soarta celorlalți angajați, care deservesc parcul auto al start-upului rămâne sub semnul întrebării.
Citește și Greșeala vieții. Ce regretă fondatorul Microsoft, Bill Gates
Nu este pentru prima dată când Apple atrage specialiști în automobile autonome în curtea sa. Anterior, compania a atras ingineri de la Waymo și Tesla.
Parcul auto al Drive.ai este format din mașinile portocalii Nissan NV200, echipate pe fiecare parte cu ecrane pentru atenționarea pietonilor. Firma intenționa să lansese un mijloc de transport în comun fără pilot în statul Texas. Călătoriile ar fi fost gratuite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.