Publicitate
Apple a scos WhatsApp și Threads din magazinul său de aplicații din China la cererea autorităților, anunță agenția Bloomberg, citând grupul american Meta, proprietarul celor două programe vizate.
China monitorizează îndeaproape mass-media și internetul, sub rezerva reglementărilor și cenzurii stricte a conținutului care prezintă politicile de stat într-o lumină proastă sau este susceptibil să creeze tulburări. Multe site-uri (Google, Youtube etc.), aplicații și rețele sociale străine (X, Instagram, Facebook etc.) sunt așadar inaccesibile fără instrumente IT precum rețelele private virtuale (VPN) pentru a ocoli blocajele.
„Administrația chineză a spațiului cibernetic (CAC) a ordonat eliminarea acestor aplicații din cauza preocupărilor legate de securitate națională”, a declarat Apple într-un comunicat, citat de agenția de informații financiare Bloomberg. „Suntem obligați să respectăm legile țărilor în care activăm, chiar dacă nu suntem de acord”, a precizat Apple, potrivit Bloomberg. Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. WhatsApp este o aplicație populară de mesagerie instantanee, în timp ce rețeaua socială Threads este un concurent pentru X (fostul Twitter).
Nici un răspuns
Ambele aparțin grupului american Meta, iar vineri, WhatsApp și Threads au fost indisponibile pe versiunea chineză a App Store, magazinul virtual al Apple de unde se descarcă aplicațiile. Cu toate acestea, acestea pot fi încă descărcate din App Store-urile situate în afara Chinei continentale.
WhatsApp este înlocuit în mare măsură în China de WeChat. Aplicația, prezentă pe aproape toate telefoanele din țară, servește ca mijloc de plată pentru sute de milioane de chinezi în fiecare zi. Cât despre Threads, ce permite publicarea de conținut text, foto și video public, are un echivalent din 2009: Weibo.
Produsele Apple, de la iPhone la iPad, sunt extrem de populare în China, una dintre principalele piețe ale grupului american în afara Statelor Unite. Brandul Apple s-a abținut întotdeauna să ia poziție pe subiecte sensibile sau să ofenseze puterea chineză. CEO-ul său a fost primit de mai multe ori de înalți oficiali, cum ar fi un șef de stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.