Publicitate
Această solicitare vine în urma unei dispute privind brevetele unei companii medicale care permiteau, aparen în mod neautorizat, ceasurilor să monitorizeze oxigenul din sânge., relatează Reuters.
Apple a declarat în fața Curții de Apel pentru Circuitul Federal din SUA că Masimo, compania medicală cu care se află în litigiu, nu a reușit să demonstreze că a investit în realizarea acelor componente ale Apple Watches care au funcția de pulsoximetru, astfel că ordinul de oprire a importurilor este nejustificat.
Masimo, cu sediul în Irvine, California, a acuzat Apple i-a furat tehnologia de pulsoximetrie prin intermediul unor foști angajați ai companiei. Apple a introdus pentru prima dată pulsoximetrul la ceasurile sale Apple Watch din seria 6 în 2020.
Masimo a convins tribunalul pe 26 decembrie să blocheze importurile de ceasuri inteligente Apple Series 9 și Ultra 2 de ultimă generație, după ce a constatat că tehnologia lor de citire a nivelului de oxigen din sânge a încălcat brevetele Masimo.
Apple a reluat temporar vânzările de ceasuri a doua zi, după ce a convins Curtea de Apel federală să întrerupă interdicția. Totuși, aceasta a restabilit interdicția în ianuarie, ceea ce a determinat Apple să elimine pulsoximetrele de pe ceasurile vândute în timpul recursului, despre care Apple a spus că ar putea dura cel puțin un an.
Serviciul vamal și de protecție a frontierelor din SUA a stabilit separat în ianuarie că au încălcat drepturile Masimo și nu vor face obiectul interdicției.
Gigantul tehnologic a susținut, de asemenea, că brevetele Masimo nu sunt valabile și că ceasurile sale nu le încalcă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.