Apple a căzut de acord pentru a da acces rivalilor la tehnologia de plată folosită de iPhone

DCBusiness Team |
Data publicării:
Plata cu portofelul electronic / sursa foto: Freepik.com
Plata cu portofelul electronic / sursa foto: Freepik.com

Apple va trebui să permită accesul companiilor rivale la tehnologia sa de plăți ”tap-and-go”, după presiunile făcute de autoritățile de reglementare antitrust ale UE.

Această decizie vine după o investigație care a durat patru ani.

"Comisia a decis să accepte angajamentele oferite de Apple. Aceste angajamente răspund preocupărilor noastre preliminare conform cărora Apple ar fi putut restricționa în mod ilegal concurența în ceea ce privește portofelele mobile de pe iPhone-uri", a declarat Margrethe Vestager, șefa antitrust a UE, în timpul unei conferințe de presă, conform CNBC.

UE a lansat oficial o investigație referitoare la Apple Pay în 2020. Ancheta a analizat termenii și condițiile stabilite de Apple pentru integrarea Apple Pay în aplicații și site-uri web, precum și preocupările legate de tehnologia tap-and-go și presupusele refuzuri de accesare a Apple Pay.

În 2022, Comisia Europeană a constatat că Apple Pay ar putea restricționa concurența, deoarece era singura opțiune pentru utilizatorii de iPhone. De atunci, Apple a sugerat mai multe angajamente pentru a răspunde preocupărilor, iar în ianuarie s-a oferit să ofere rivalilor săi acces la tehnologia sa de plată.

Apple s-a angajat să permită accesul dezvoltatorilor terți la tehnologia NFC fără a-i taxa, dar și la alte funcții cheie ale iPhone, cum ar fi Face ID, și să permită utilizatorilor săi să seteze orice portofel la alegerea lor ca opțiune implicită, a explicat Vestager.

La începutul acestui an, Comisia Europeană a testat pe piață angajamentele Apple pentru a colecta feedback cu privire la propuneri. În urma evaluării sale, Comisia a concluzionat că angajamentele finale ale Apple răspund preocupărilor legate de restricțiile impuse de gigantul tehnologic în ceea ce privește permiterea accesului terților la tehnologia sa de plăți tap-and-go. Modificările au devenit acum obligatorii din punct de vedere juridic pentru Apple.

"De acum înainte, Apple nu se mai poate folosi de controlul său asupra ecosistemului iPhone pentru a ține alte portofele mobile în afara pieței. Dezvoltatorii de portofele, precum și utilizatorii acestora, vor beneficia de pe urma acestor schimbări, deschizând calea inovării și a alegerii, menținând în același timp securitatea plăților", a adăugat ea.

Producătorul iPhone are acum timp până la 25 iulie pentru a pune în aplicare angajamentele, a declarat Vestager. Toți dezvoltatorii vor putea apoi să ofere portofele mobile pentru iPhone cu tehnologia tap-and-go, a explicat ea. Angajamentele urmează să rămână în vigoare timp de 10 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 373313.29RON
1 ETH = 8158.01RON
1 LTC = 374.01RON
1 XRP = 9.29RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel