Aplicația a primit denumirea convențională ”Harta datornicilor fără speranță”. Folosind-o, un cetățean îi va putea ”vedea” pe cei cu datorii pe o rază de 500 de metri. Programul afișează informațiile personale despre oamenii care trebuie să returneze banii împrumutați de la diferite organizații și bănci. Cu ajutorul aplicației se poate afla numele complet al acestora, chiar adresele lor.
”Ducerea la îndeplinire a hotărârilor adoptate și crearea unui mediu social sănătos sunt parte a măsurilor noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al tribunalului. În același timp, Tencent, compania fondatoare a WeChat a afirmat că ”una dintre priorități o constituie confidențialitatea utilizatorilor și protecția datelor personale”.
Citește și Motorul de căutare a fost blocat
”Harta datornicilor fără speranță” reprezintă doar un element al sistemului social de creditare din China, la care se lucrează încă din 2011. În acest scop, autoritățile au recurs la diferite tehnologii, precum cea de identificare facială, la inteligența artificială sau ochelarii inteligenți. Scopul programului este acela de a depista persoaneler care nu merită încrederea întreprinderilor și a organelor puterii sau, dimpotrivă, a cetățenilor ascultători, demni de privilegii sociale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.