În cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare, cererile se depun la centrele judeţene APIA şi în cazul fermierilor ce au o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 de hectare de teren agricol, cererile trebuie depuse la centrele locale APIA.
Este nevoie de o singură cerere, indiferent dacă solicitantul are teren în mai multe localităţi sau judeţe.
Arendatorul, concedentul, locatorul şi/sau comodantul nu beneficiază de plăţi pentru terenul sau animalele arendate, concesionate, închiriate şi/sau împrumutate spre folosinţă.
Iată stimulentele pe care APIA le oferă în cadrul reglementărilor europene pentru susținerea agriculturii: schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal şi zootehnic.
Citește și:Bani pentru fermieri! Când se plăteşte subvenția la motorină
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.