Astfel, din această sumă, 896,99 milioane euro sunt din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), 240,5 milioane euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi 47,84 milioane euro cofinanţare de la Bugetul Naţional, conform unui comunicat remis, joi, Agerpres.
Ministerul Agriculturii a alocat peste 143 milioane lei pentru plata beneficiarilor
'Reamintim că până la data de 30 noiembrie, în conformitate cu Decizia de punere în aplicare a Comisiei nr. 6536, se pot efectua plăţi în avans de până la 70% în cazul plăţilor directe enumerate în Anexa I la Regulamentul (UE) nr.1307/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului, şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr.1306/2013', se menţionează în comunicat.
Plăţile se efectuează la cursurile de schimb valutar stabilite de către Banca Centrală Europeană, respectiv 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 329/3, pentru plăţile finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă), şi 4,6635 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 31 decembrie 2018 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, pentru plăţile finanţate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.