În pofida industriei sale farmaceutice importante, Irlanda se bazează pe Marea Britanie pentru numeroase medicamente. Unele dintre ele ar putea să nu fie aprobate pentru consum în UE dacă Marea Britanie va părăsi forul comunitar pe 29 martie fără un acord, a declarat Simon Coveney pentru postul de radio RTE.
Irlanda are provizii de medicamente pentru opt până la 12 săptămâni, a spus Coveney.
"Nu există niciun medicament care să nu poată fi furnizat după sfârşitul lunii martie, dar vom continua să monitorizăm această chestiune foarte îndeaproape pentru a ne asigura că nu există întârzieri în aprovizionare", a mai spus el.
Citește și: Brexit - Avertismentul BCE pentru băncile din zona euro
"Farmaciştii şi oamenii în general nu ar trebui să-şi facă stocuri de medicamente, deoarece stocarea în sine provoacă uneori probleme cu aprovizionarea", a adăugat el.
Marea Britanie a transmis locuitorilor acelaşi lucru. Stocarea de medicamente "riscă să provoace probleme cu aprovizionarea... dacă toată lumea face ceea ce ar trebui să facă, suntem încrezători că furnizarea de medicamente va continua în mod neîntrerupt", a declarat Stephen Hammond, ministrul britanic al Sănătăţii responsabil cu Brexitul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.