Simularea a testat capacităţile unei noi versiuni a sistemului antirachetă ''Praştia lui David'', folosit pentru interceptarea rachetelor cu rază medie şi lungă de acţiune, precum şi ale sistemului ''Cupola de Fier'', destinat interceptării rachetelor de croazieră, a dronelor şi altor ameninţări.
Exerciţiul a probat şi interoperabilitatea apărării antieriene multistrat, prin combinarea acestor sisteme cu sistemul Arrow (Săgeată) pentru interceptarea rachetelor balistice cu rază lungă de acţiune, inclusiv a celor de mare altitudine şi dotate cu focoase nucleare.
''Acesta este unul dintre mecanismele de apărare aeriană cele mai avansate din lume şi protejează statul de ameninţările apropiate şi îndepărtate (...) Sistemele acestui mecanism pe niveluri multiple oferă Israelului o capacitate strategică de primă clasă, ceea ce ne permite să acţionăm eficient în orice scenariu'', a declarat ministrul israelian al apărării, Beny Gantz.
Citește și ALERTĂ la o bază militară americană: Rușii au lansat CEVA
Tensiunea în regiune a crescut recent în urma asasinării cercetătorului Mohsen Fajrizadeh în Iran, ţară care acuză Israelul că se află în spatele atentatului şi a promis răzbunare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.