Publicitate
Compania spune într-un anunț că ”din cauza creșterii consumului de apă cauzat de temperaturile ridicate, coroborat cu utilizarea apei și ȋn alte scopuri decât cel menajer, sursele din rezervorul de ȋnmagazinare se epuizeaza cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora pentru a asigura un nivel minim de apă, care să permită funcționarea capacitaților de pompare ȋn regim normal”.
Compania mai spune că: ”Începând cu data de 01.07.2022, pentru refacerea rezervelor de apă și pentru a nu compromite calitatea furnizării serviciului, suntem nevoiți sa aplicam un program de distribuție a apei, valabil numai în perioada ȋn care va fi ȋnregistrat un consum peste capacitatea de tratare a stației”.
Întreruperea furnizarii apei va avea loc în intervalul orar 00:30 – 04:30.
Compania de apă recomandă ca pentru evitării efectelor negative cauzate de lipsa apei ca utilizatorii sa ȋṩi facă rezerve de apă cât mai rațional și doar ȋn scop menajer.
Citește și: În plină secetă, în Botoșani apa din rețea se fură. Anchetă deschisă de poliție
Județul Botoșani se confruntă cu seceta extremă încă de la începutul primăverii iar mai multe localități au început să fie alimentate de pompieru cu apă pentru localnici.
Poliţiştii din Botoşani au deschis o anchetă cu privire la cazul unui iaz de pe o păşune din comuna Mihai Eminescu care era alimentat cu apă din reţeaua publică, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.
Potrivit sursei citate, în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, ancheta desfăşurându-se in rem.
"Din verificări a rezultat că o persoană ar fi colectat, în mod neautorizat, apă din reţeaua publică de alimentare pe care ulterior ar fi direcţionat-o într-un iaz din aceeaşi localitate. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt. Urmează să stabilim cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta, precum şi persoanele care se fac responsabile de comiterea acesteia", a afirmat Nenişcu.
Ancheta a fost demarată după ce mai mulţi localnici au sesizat o presiune scăzută a apei în comuna Mihai Eminescu şi au sesizat operatorul de apă, dar şi poliţia.
Furtul de apă are loc în contextul în care societatea comercială Nova Apaserv SA Botoşani se confruntă cu probleme în asigurarea apei către populaţie, pe fondul secetei prelungite, cauzată de căldura excesivă şi lipsa precipitaţiilor.
Citește și: Debitul Dunării, la un nivel periculos de mic
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în uşoară creştere pe parcursul săptămânii viitoare până la valoarea de 3.000 metri cubi pe secundă (mc/s), exceptând ultima zi a intervalului când va fi în scădere la 2.900 mc/s, arată prognoza realizată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 9 iulie 2022.
În perioada menţionată, debitul Dunării se va situa sub media multianuală a lunii iulie, de 5.350 mc/s.
Potrivit sursei citate, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în prima parte a intervalului în creştere pe sectorul Gruia - Bechet şi în scădere pe sectorul Cernavodă - Tulcea, iar în partea a doua a intervalului vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Bechet, în creştere pe sectorul Corabia - Galaţi şi relativ staţionare pe sectorul Isaccea - Tulcea.
Pentru râurile din ţară, prognoza de specialitate arată că, în perioada 3 - 9 iulie 2022, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând în partea a doua a intervalului râurile din vestul şi nord - vestul ţării unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.