Deși suntem în secolul 21, iar autoritățile vorbesc despre modernizare, despre îmbunătățirea condițiilor de trai, despre măsuri adoptate, despre grija și preocuparea lor pentru omul de rând, același om de rând continuă să se confrunte cu situații demne de perioada comunismului.
Dar, spre deosebire de atunci, când se știa că apa caldă vine în anumite zile și la anumite ora, acum nu există program. Există însă majorări de preț la gigacalorie, scandaluri, interese. Românul aude și spune, în sinea lui: asta e, plătesc cât o fi! Cât e acum? Conform tarifelor afișate pe site-ul RADET - 163,03 lei pentru populație. Dar nu e bine și nu e normal.
Un tarif pentru apă călâie?
În ultima perioadă, avariile la rețele de furnizare a apei calde și agentului termic s-au ținut lanț în Capitală. Avarii serioase, de câteva zile. Făcându-și datoria, RADET semnalează fiecare problemă de acest gen și stabilește un termen de remediere. Uneori socoteala lor se potrivește cu cea de pe teren. Alteori însă nu. Astfel că pe țeava de apă caldă continuă să curgă apa rece, plătită însă la preț de gigacalorie. Iar factura la înțreținere crește și crește.
Citește și RADET avarii. Mii de bucureșteni au rămas fără agent termic
Când toate reparațiile se termină românul respiră ușurat cu gândul la dușul fierbinte. Greșit! Pentru că nici acum nu vine apă caldă. Nu imediat. Ci după multe minute de așteptare. Uneori chiar și un sfert de oră. Contorul de învârte, factura se umflă. Când, în sfărșit, apa începe să se dezmorțească, românul respiră fericit și intră în cadă. ”O să se încălzească”, își spune el, așteptând înfrigurat minunea. Care însă nu se întâmplă. Pentru că apa caldă rămâne călâie. Mai ales dimineața și seara. Poate ar trebui inventat un tarif pentru apă călâie?
Și te întrebi de ce? Din cauza infrastructurii vechi și șubrede, veșnica scuză a autorităților? Dacă este așa, de ce vara apa caldă vine cu promptitudine?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.