Înainte de toate, oficialul Apa Nova a declarat, fără alte detalii, că amenda de 10.000 de lei stabilită de Ministerul Sănătăţii nu a fost acceptată de managementul companiei. De ce? Pentru că, a explicat Hostiuc, „rapoartele de încercare pe care le-am făcut înainte, în timpul şi după acest eveniment au arătat deplina conformitate a produsului nostru. Vom vedea care va fi decizia managementului”.
Cum este apa?
Prezent la aceeași întâlnire cu jurnaliștii, Adrian Stanciu, directorul Direcţiei de producţie al companiei Apa Nova, a vorbit despre problema apărută la finalul lunii ianuarie - începutul lunii februarie în Bucureşti. Potrivit spuselor sale, „clorul folosit pentru dezinfecţie reacţionează cu ceea ce se găseşte în apă. În acea perioadă, în apă s-au găsit compuşi chimici şi a rezultat cloramina. Cloramina este, la rândul ei, un dezinfectat, dar este unul pe care nu îl folosim în mod uzual. El s-a format în apă care urmare a dozării clorului şi a avut un miros mai intens”.
„Apa este potabilă şi a fost în permanenţă”, a continuat Stanciu. Ceea ce trebuia, poate, să facă era să aştepte puţin... Dar acesta este un lucru pe care nu putem să îl recomandăm oamenilor: lăsaţi apa să se mai aerisească”, a adăugat oficialul Apa Nova.
Citește și Scandalul apei potabile. Un chimist: Nu clorul era periculos ci alți compuși toxici
În privința avertismentelor care ar fi venit din partea angajaţilor Apa Nova - ca oamenii să nu utilizeze apa - Andrei Hostiuc, a spus că a fost vorba despre mesaje care au circulat în spaţiul social media.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.