Astfel, Frank Konings, expert al OMS spulberă scenariul potrivit căruia virusul SARS-CoV-2 s-ar fi transmis la om de la lilieci. ”Este foarte puțin probabil”, afirmă specialistul organizației mondiale, apreciind că, după toate probabilitățile noul coronavirus a ajuns la om după ce a trecut pe la mai multe tipuri de animale, adoptându-se.
”Mai mult ca sigur că virusul a sărit de la lilieci un animal, apoi la alte tipuri de animale, un parcurs care i-a permis să se adapteze la noile lui gazde și, astfel, să se perfecționeze. Numai după aceea a ajuns la om”, a scrie omul de știință pe Twitter.
Dacă se va reuși identificarea acelei versiuni de virus care nu s-a adaptat încă la om, cercetătorii vor putea înțelege care dintre modificările suferite de noul coronavirus sunt importante pentru a-i infecta pe oameni. Acest lucru va permite dezvoltarea unor vaccinuri și tratamente mult mai eficiente, a explicat expertul OMS.
Citește și COVID-19: Studiu clinic de tipul "Human Challenge"
Konings a anunțat că, în prezent, se efectuează numeroase studii pe animale, inclusiv pe cele domestice, pentru a înțelege în ce măsură sunt ele supuse infectării și dacă pot reprezenta un rezervor pentru virus. În plus, la un moment dat ar putea apărea necesitatea dezvoltării unui vaccin și pentru aceste animale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.