Al doilea producător auto din SUA a precizat că va readuce în funcţiune uzinele cheie, dar va introduce măsuri de siguranţă suplimentare pentru a-i proteja pe angajaţii care revin la muncă.
"Vom continua să evaluăm condiţiile de sănătate publică, precum şi disponibilitatea furnizorilor, şi ne vom ajusta planurile dacă va fi necesar", se arată în comunicatul Ford.
Compania intenţionează să înceapă producţia cu un schimb la fabrica sa din Hermosillo (Mexico) în 6 aprilie, apoi la uzinele din Dearborn (Michigan), Kentucky (Louisville), Ohio - lângă Cleveland, şi Kansas City în 14 aprilie. De asemenea, Ford vrea să redeschidă şi fabricile de componente pentru a alimenta unităţile de asamblare.
La aceste unităţi sunt produse modelele care generează profituri semnificative pentru Ford: camioneta F-150, vehiculul comercial Transit şi SUV-uri.
Stare de urgență. Registrul Auto Român, clarificări legate de valabilitatea ITP
Mai mult, pentru prezervarea numerarului, la o zi după ce agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a retrogradat ratingul datoriei Ford la categoria "junk" (nerecomandat pentru investiţii), compania a anunţat noi măsuri de reducere a costurilor, inclusiv reducerea temporară a salariilor directorilor de top şi îngheţarea angajărilor în zonele neesenţiale.
"Acţiunile pe care le adoptăm acum sunt extinse şi substanţiale. Sperăm să fie suficiente pentru a da Ford flexibilitatea financiară necesară pentru a trece cu bine de efectele epidemiei", le-a spus angajaţilor, prin intermediul unui mail, directorul general Jim Hackett.
Aceasta a dat asigurări că obiectivul Ford este să evite concedierile în timpul crizei, dar a avertizat că această ţintă s-ar putea schimba dacă impactul pandemiei este mai sever decât s-a anticipat.
Joi, acţiunile Ford înregistrau un avans de aproape 1% la Bursa de la New York.
Cei trei mari producători auto din Detroit - General Electric, Ford şi Chrysler - au închis uzinele pentru a limita extinderea epidemiei în rândul celor aproximativ 150.000 de anajaţi.
Analiştii avertizează că vânzările auto pe plan global vor scădea cu 12% anul acesta, faţă de anul trecut, un declin mai accentuat decât cel de 8% înregistrat în timpul crizei mondiale din 2008-2009.
Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.