Noua fabrică de la Iaşi are o capacitate de producţie de 540 tone anual, cu 50% mai mare comparativ cu cea existentă. În cadrul noii fabrici, inaugurată cu ocazia aniversării a 67 de ani de activitate, se vor fabrica 56 de produse topice (preparate cu aplicare locală), pentru 19 dintre acestea compania Antibiotice fiind unic producător.
Potrivit sursei citate, producţia se va desfăşura pe 4 fluxuri de fabricaţie, dintre care unul se evidenţiază prin posibilitatea fabricării de produse topice sterile cu investiţii suplimentare ce vor fi realizate în viitor. Toate cele 4 fluxuri sunt certificate, de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, să producă la cele mai înalte standarde, medicamente destinate atât pieţei din România, cât şi exportului pe pieţele internaţionale reglementate.
"Noua fabrică de produse topice reprezintă dovada angajamentului nostru de a ne dezvolta şi de a investi în producţia românească de medicamente la cele mai înalte standarde de calitate oferind sistemului de sănătate românesc siguranţă şi încredere. În acelaşi timp, această investiţie ne oferă o mai mare deschidere spre pieţe internaţionale caracterizate de un înalt grad de competitivitate şi inovare. Vizăm valorificarea acestor produse atât pe piaţa din România cât şi pe pieţe internaţionale precum SUA şi ţările Comunităţii Europene, dar ne orientăm şi spre Vietnam şi Asia de SE care reprezintă o mare oportunitate pentru astfel de medicamente. De asemenea, urmărim dezvoltarea şi asimilarea în portofoliu de noi produse topice sterile şi dermato-cosmetice. Ne propunem astfel, să dublăm cifra de afaceri pentru forma topică până la nivelul anului 2030 pentru a menţine trendul de creştere al cifrei de afaceri totale a companiei, pe care, de asemenea, ţintim să o dublăm până în 2030", a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.
Prin dotările tehnologice de ultimă generaţie, Antibiotice îşi va consolida portofoliul de produse topice (unguente, creme, geluri, ovule şi supozitoare) destinate tratării celor mai frecvente afecţiuni dermatologice, venoase, reumatologice şi inflamatoare, afecţiunilor oftalmologice şi ginecologice, cu medicamente generice topice de nouă generaţie.
Totodată, Antibiotice îşi propune să dezvolte un portofoliu adaptat cerinţelor populaţiei şi sistemului de sănătate, cu produse destinate atât Sănătăţii familiei, pentru segmente diferite de vârstă, cât şi Sănătăţii femeii ce au rolul de a creşte şi susţine calitatea vieţii.
Pe de altă parte, compania îşi propune să cerceteze şi să lanseze în orizontul următorilor ani un brand de produse dermato-cosmetice bazat pe ingrediente sustenabile, care să susţină sănătatea pielii şi care să corespundă nevoilor pieţii actuale.
Structura de personal a noii fabrici, cu 100 de angajaţi, dintre care 25% cu studii superioare, este adaptată să răspundă gradului înalt de automatizare şi complexităţii echipamentelor pe care se lucrează.
Potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti, Antibiotice Iaşi a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 29,5 milioane lei, în creştere cu 62% comparativ cu valoarea înregistrată în perioada similară din 2021, iar veniturile din vânzări s-au ridicat în perioada menţionată la 361,7 milioane lei, cu 47% mai mari comparativ cu nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.
Antibiotice este principalul producător de medicamente generice din România. Principalii acţionari ai societăţii sunt Ministerul Sănătăţii, cu 53% din capitalul social, şi SIF Oltenia - 26,55%. Titlurile emise de Antibiotice sunt listate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti sub simbol ATB, din anul 1997.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.