“Se consideră ţiţei de referinţă, cu caracteristici fizico-chimice şi condiţii de calitate şi de piaţă asemănătoare tipurilor de ţiţei din producţie internă, sortimentul Brent”, se spune în documentul ANRM, Ordina care se află în dezbatere publică.
“Preţurile de referinţă ale claselor de ţiţei brut extrase în România, clasificate conform art 1, la punctele de măsurare a producţiei brute de petrol se stabilesc lunar, ca medie aritmetică a cotaţiei ţiţeiului de referinţă pentru luna anterioară lunii pentru care preţul este valabil”, se spune în Ordinul ANRM.
Citește și: Companiile din energie se revoltă! Le scade profitul
”Prețurile de referință se corectează cu un diferenţial API, diferențialul aferent conținutului de sulf, și cu coeficienți de corecție aflați între -0,12 (ţiţei greu) şi plus 0,1 (condensat).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.