"Piaţa gazelor s-a liberalizat la 1 iulie 2020 şi din acel moment peste 600.000 de clienţi au trecut în piaţa concurenţială, astfel am ajuns la 1,2 milioane de clienţi pe piaţa concurenţială din aproape 4 milioane, 3,95 milioane, ceea ce înseamnă o pondere de 30%", a spus oficialul reglementatorului.
În medie, 50.000 - 60.000 de clienţi trec lunar în piaţa concurenţială, a adăugat el.
"În ceea ce priveşte energia electrică, dintre cei peste 8,9 milioane de clienţi casnici, de la 30 septembrie au trecut în piaţa concurenţială peste 630.000 de consumatori. Din aceştia, peste 490.000 au semnat un contract concurenţial în 2021. Deci se vede că după 1 ianuarie acest proces s-a accelerat şi am ajuns în acest moment la o pondere de 40% din clienţi pe piaţa liberă, adică peste 3,5 milioane", a susţinut oficialul ANRE.
Din datele statistice reiese că majoritatea consumatorilor este mulţumită de furnizorul lor actual și numai 15% dintre consumatori au opat să-și schimbe furnizorul cu care aveau contract.
Citește și: ANRE atrage atenția. Verificați și aceste condiții din contract
"Interesant este că din aceşti 630.000 de clienţi care după 1 octombrie 2020 au trecut în piaţa concurenţială, peste 540.000 au rămas la acelaşi furnizor cu care aveau contract, nu au optat pentru un alt furnizor, ceea ce confirmă sondajele văzute în presă care arată că, deşi aceşti clienţi au fost informaţi de opţiunile lor, ei nu neapărat se gândesc să schimbe furnizorul. Sunt dispuşi să semneze noi contracte în concurenţial, dar majoritatea lor se pare că sunt mulţumiţi de furnizorul lor cu care au avut contract ani de zile", a continuat Nagy-Bege, la conferinţa online "Energy road - Energie la tine acasă".
Potrivit acestuia, ANRE pregăteşte modificarea regulamentului de furnizare pentru a exista o reglementare foarte clară a modului în care se emit facturile în lunile când nu se citesc contoarele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.