Rovio a precizat într-un comunicat că 96,3% dintre acționarii săi au acceptat oferta, care evaluează compania la peste 700 de milioane de euro (770 de milioane de dolari).
"Întrucât condiția minimă de acceptare și toate celelalte condiții pentru finalizarea ofertei au fost îndeplinite, ofertantul va finaliza oferta în conformitate cu termenii și condițiile acesteia", a precizat Rovio.
Tranzacția marchează sfârșitul independenței industriei finlandeze de jocuri mobile, care a apărut pe scenă atunci când Rovio a lansat jocul său cu praștia și păsărica, în urmă cu mai bine de zece ani.
Achiziția face parte din "obiectivul pe termen lung" al Sega de a se extinde pe piața jocurilor pentru dispozitive mobile, a declarat directorul general al Sega, Haruki Satomi, atunci când a fost anunțată tranzacția, în aprilie.
Angry Birds a devenit rapid unul dintre cele mai de succes jocuri mobile după ce a fost lansat în 2009, cu o varietate de păsări care zboară prin aer pentru a se prăbuși în structuri și a doborî armate de porci verzi.
În 2016, filmul "Angry Birds", produs de Sony Entertainment, a fost un succes masiv care a avut încasări de 350 de milioane de dolari la nivel mondial.
Rovio gestionează, de asemenea, parcuri tematice Angry Birds în mai multe țări și supraveghează publicarea de cărți pentru copii despre celebrele păsări într-o duzină de limbi.
Dar a rămas puternic dependentă de jocul său emblematic, luptându-se să dezvolte un alt succes similar.
Compania, care are peste 500 de angajați, a raportat venituri de 317,7 milioane de euro pentru anul 2022, cu un profit net ajustat de 31,4 milioane de euro.
Sega, un jucător important în domeniul jocurilor video în anii 1980 și 1990, a intrat în declin după ce nu a reușit să concureze cu concurenții japonezi Nintendo și Sony PlayStation.
Tranzacția este una dintre mai multe achiziții recente de profil înalt în sectorul jocurilor de noroc, în timp ce companiile se luptă pentru o felie dintr-o industrie care valorează sute de miliarde de dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.