Într-o declaraţie după o întâlnire cu lideri ai instituţiilor financiare multilaterale, Merkel a refuzat să arunce vina pentru încetinirea economiei globale doar pe seama liniei dure adoptată de preşedintele american Donald Trump în relaţiile comerciale ale Washingtonului cu Beijingul.
Boris Johnson vrea un Brexit 'foarte curând'. Vine cu propuneri
"Nu avem de ce să fim aroganţi. Negociem de 3 ani o ieşire ordonată a Marii Britanii şi aceasta ne aduce o mare incertitudine când luăm în considerare faptul că această ieşire ar trebui să se întâmple pe 31 octombrie. Iar oamenii încă nu ştiu cum vor funcţiona lanţurile de aprovizionare", a afirmat cancelarul german.
Oficiali din întreaga Europă sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de lipsa de progrese ale premierului Boris Johnson în convenirea unui noi înţelegeri care să reglementeze ieşirea Marii Britanii din UE, după ce parlamentul de la Londra a respins de 3 ori acordul reglementat de predecesoarea sa Theresa May.
Aceasta este o sursă semnificativă de incertitudine de vreme ce Regatul Unit nu este o ţară europeană mică, ci un mare jucător global", a adăugat Angela Merkel. Înalţi oficiali ai celor mai importante instituţii financiare multilaterale au abordat în termeni pesimişti perspectivele economiei globale în cazul continuării litigiilor comerciale, existând riscul unei recesiunii, în opinia unora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.