"Comisia Europeană negociază la ora actuală (...) până în weekend sau să spunem mai degrabă până la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a vedea dacă mai poate exista o soluţie. Există progrese, însă nu un progres semnificativ", a declarat în faţa deputaţilor Angela Merkel, a cărei ţară deţine până la sfârşitul anului preşedinţia Consiliului UE.
Avertizări de fenomene periculoase. Ce localități sunt vizate
"Rămânem de părerea că un acord e mai bun decât lipsa unui acord, însă noi suntem pregătiţi şi pentru această a doua eventualitate", a adăugat Angela Merkel.
Negocierile dintre Regatul Unit şi UE pentru a încerca să ajungă la un acord post-Brexit au înregistrat câteva progrese, însă blocaje persistă în special asupra problemei foarte sensibile a pescuitului, cu două săptămâni înainte de data definitivă a divorţului dintre Londra şi UE, pe 31 decembrie la miezul nopţii (23:00 GMT).
Zilele ce vor urma "vor fi decisive", a declarat la rândul său, miercuri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit căreia există "o cale spre un acord", (o cale) "foarte îngustă, dar care chiar există".
Regatul Unit se află într-o perioadă de tranziţie până la 31 decembrie 2020, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special legătura comercială, cu speranţa că acest acord ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.