"Nu cred că putem câştiga încredere prin schimbarea a ceea ce am spus până acum, adică fără vaccinare obligatorie, dar cred că putem câştiga încredere făcând publicitate vaccinării şi, de asemenea, lăsând cât mai mulţi oameni să devină ambasadori ai vaccinului pornind de la propria experienţă", a adăugat cancelarul german la o conferinţă de presă la Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.
"Cu cât mai mulţi se vaccinează, cu atât vom fi mai liberi, cu atât mai repede vom putea relua viaţa din nou", a pledat Angela Merkel.
"Pot să fac publicitate în calitate de cancelar, cu o convingere profundă, pentru vaccinare", a afirmat Merkel.
MAI, schimbări MAJORE privind PAȘAPOARTELE
"Dar ştiu de asemenea uneori că ajută mai mult dacă, poate, propriul fiu este cel care îţi înlătură îndoielile, dacă o colegă îţi împărtăşeşte din propria sa experienţă de vaccinare în asociaţie sau în municipalitate, vorbim despre avantajele şi dezavantajele vaccinării", a adăugat Merkel.
Cancelarul german a recomandat, pentru a convinge persoanele recalcitrante faţă de vaccinare, de a "discuta cu toţi împreună, în familie, la locul de muncă, la clubul de fotbal, oriunde oamenii se cunosc şi au încredere" unul în altul.
Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 câştigă teren în Europa, aşa cum este cazul Franţei, unde aceasta a fost decisă luni pentru personalul sanitar într-o încercare de a limita răspândirea variantei Delta, mult mai contagioase. Grecia a anunţat de asemenea că va impune vaccinarea obligatorie pentru personalul sanitar începând cu 1 septembrie.
Circa 35,4 milioane de persoane (42,6%) au primit ambele doze de ser împotriva COVID-19 în Germania, iar 48,6 milioane (58,5%) au primit o doză, a indicat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, exprimându-şi regretul în legătură cu "încetinirea" ritmului de vaccinare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.