Din sindicatul celor de la Alphabet fac parte membrii ce plătesc contribuția aferentă, un consiliu director ales și un comitet al organizatorilor cu ștat de plată, relatează ZDNet.
”De la lupta împotriva politicii ”numelor cu greutate” și combaterea proiectului Project Mavem, până la protestul față de milioanelor de dolari ce ajung în buzunarele top-managerilor acuzați de hărțuire, am văzut cu ochii noștri cum reacționează Alphabet când reacționăm colectiv”, a declarat managerul de programe, Nicki Anselmo.
Sindicatul face trimitere la rădăcinile Google, amintit că, la începuturile ei, compania a pornit cu deviza ”Să nu fii rău”, inventată de inginerul Paul Buchheit. Deviza a devenit parte a codului de conduită a angajaților Google în 2000. Opt ani mai târziu, ea a fost eliminată de conducerea companiei.
”Jumătate din angajații Google sunt lucrători temporari, furnizori sau contractanți. Ei nu se bucură de facilitățile fiscale de care beneficiază angajații cu normă întreagă. În același timp, managerii de top au fost compensați cu zeci de milioane de dolari după ce au fost dați afară în urma cazurilor dovedite de hărțuire a altor lucrători ai Google”, se arată în comunicatul sindicatului.
Citește și China avertizează Rusia: Americanii vă pregătesc o SURPRIZĂ
Potrivit documentului, ”compania a încheiat contracte neetice cu guvernul, precum dezvoltarea unor programe speciale de vizualizare pentru drone militare, dar a păstrat secretă tehnologia folosită și destinația acesteia, informații la care nu au avut acces nici măcar specialiștii care au lucrat la proiect”.
”Angajații care s-au unit pentru a stopa aceste tendințe au fost intimidați, sperați, supuși presiunilor, au fost concediați în mod ilegal, după cum a confirmat recent Oficiul Național pentru Relații cu Munca. În loc să asculte ce au de spus angajații, Google a IRI, firmă de trist renume și care luptă împotriva sindicatelor”, precizează același comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.