"La ora actuală, ne place sau nu ne place, suntem în topul ţărilor UE din punct de vedere al forţei de muncă pauperizate, deci al resursei umane angajate care în acelaşi timp este sub pragul de sărăcie. Este o chestiune anormală să avem 20% din resursa umană angajată care este sub standardul nivelului de pauperizare. Există deci şi această problemă a retribuirii", a spus liderul CNS "Cartel Alfa".
Bogdan Hossu a fost prezent la evenimentul "Analiza cantitativă şi calitativă a pieţei muncii în România", organizat de Confederaţia Patronală Concordia, KPMG şi INCE.
Acesta a atras atenția asupra decalajului între salariul mediu din sectorul bugetar și cel privat.
”Sectorul bugetar a avut o creştere substanţială începând cu 2017, extraordinar de mare, ceea ce a şi dus la dezechilibre majore. Astăzi avem o diferenţă pe net între salariul mediu bugetar şi salariul mediu din mediul economic de 1.000 de lei, ceea ce e complet anormal, şi în acelaşi timp cu tendinţe de creştere a acestui ecart pe viitor. Evident că asta creează dezechilibre pe piaţa muncii şi creează tendinţe nedorite în comportamentul resursei umane", a declarat liderul "Cartel Alfa".
Citește și:Revolta bugetarilor! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.