"Potrivit dispoziţiilor Ministerului Afacerilor Interne, furnizorii de servicii de găzduire şi furnizorii de conţinut vor putea fi obligaţi prin decizie a ANCOM să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o reţea de comunicaţii electronice ori stocarea conţinutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conţinutul respectiv se promovează ştiri false cu privire la evoluţia COVID-19 şi la măsurile de protecţie şi prevenire. În cazul în care acest lucru nu este posibil sau persoanele care promovează ştiri false cu privire la evoluţia COVID-19 şi la măsurile de protecţie şi prevenire nu sunt din România, ANCOM poate obliga furnizorii de reţele de comunicaţii electronice destinate publicului să blocheze, imediat, accesul utilizatorilor din România la respectivul conţinut", se arată într-un comunicat al Autorităţii.
Identificarea şi stabilirea caracterului de ştire falsă cu privire la evoluţia COVID-19 şi la măsurile de protecţie şi prevenire nu intră în atribuţiile ANCOM, această responsabilitate revenind Grupului de Comunicare Strategică şi Ministerului Afacerilor Interne, conform precizărilor emise de către acesta.
Citește și Stare de urgență în România. Măsuri pentru mass-media și mediul online
ANCOM va respecta toate măsurile impuse prin acest decret.
Preşedintele Klaus Iohannis a instituit starea de urgenţă pe teritoriul României de la începutul acestei săptămâni, în contextul epidemiei de coronavirus, timp de 30 de zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.