"Termenul limită până la care UniCredit poate răspunde la obiecţiile ridicate de Comisia Europeană este 29 aprilie şi poate fi prelungit la discreţia Comisiei", urmând ca ulterior să fie acordată posibilitatea unei audieri, a precizat banca italiană într-un comunicat.
În data de 31 ianuarie, Comisia Europeană a acuzat opt bănci care în perioada 2007 - 2012 au format un cartel în domeniul tranzacţionării bondurilor guvernamentale din zona euro. Numele celor opt bănci nu au fost dat publicităţii. Autoritatea antitrust a precizat că unii traderi ai băncilor au schimbat informaţii sensibile din punct de vedere economic şi au coordonat strategii de tranzacţionare a bondurilor denominate în euro, în special prin camere virtuale online.
Citește și: Patru mari bănci europene, suspectate de formarea unui cartel
Companiile care încalcă reglementările UE pot primi o amendă de până la 10% din cifra lor globală de afaceri.
UniCredit SpA este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.