Odată invincibilul dolar încă se resimțea marți, după noi dovezi macroeconomice că narațiunea excepționalismului american ar putea să se estompeze.
Indicele dolarului =USD a scăzut la un nou minim de două luni în orele de tranzacționare din Asia, înregistrând o scădere de peste 1% de miercuri, în urma unei serii de date economice mai slabe din SUA, cel mai recent o încetinire a producției industriale și o contracție surprinzătoare a lucrărilor de construcție.
Marele test vine vineri cu cifrele lunare ale ocupării forței de muncă, dar un raport despre piața muncii de mai târziu astăzi ar putea de asemenea să afecteze dolarul sub forma raportului JOLTS - un favorit al fostului președinte al Fed, Janet Yellen - care este prognozat să arate o scădere a locurilor de muncă deschise la un minim al ultimilor trei ani.
Bursele nu sunt sigure cum să interpreteze știrile, care pe de o parte aduc în prim-plan posibile reduceri ale ratei dobânzii de către Rezerva Federală, dar pe de altă parte transmit un semnal îngrijorător despre profiturile corporative.
Nu același lucru se poate spune despre piața obligațiunilor, unde randamentele sunt ferm în scădere.
De la o șansă de 50:50 săptămâna trecută, șansele sunt acum de 60:40 pentru o reducere a ratei în septembrie, conform instrumentului FedWatch al CME Group.
Următoarea ședință a Fed începe marți și se încheie miercuri săptămâna viitoare și, deși s-ar putea să nu aducă o schimbare de politică, proiecțiile economice și ale ratelor actualizate vor oferi noi motive de speculații.
Desigur, ședința BCE este la doar două zile distanță și piețele sunt pregătite pentru o reducere agresivă. Inflația este din nou în creștere, făcând dificilă o perspectivă clară asupra relaxării politicii monetare mai târziu în an.
Astăzi, șomajul din Germania este singura dată notabilă din zona euro.
Între timp, Elveția publică indicele prețurilor de consum (CPI). Inflația este și acolo în creștere, dar economiștii și traderii încă înclină ușor spre o reducere a ratei în această lună, după ce Banca Națională a Elveției (SNB) a fost prima mare bancă centrală care a început un ciclu de relaxare mai devreme în acest an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.