Specialistul explică faptul că Legea 173/2020 interzicea pentru doi ani înstrăinarea participațiilor statului. Iar aceste participații includ și activele, nu numai acțiunile.
Așa că veți avea companii pe hârtie, subliniază Adrian Câciu. Activele vândute, iar statul va ramane cu acțiunile care ii vor permite controlul a... Nimic, continuă el.
Pentru multe companii dincolo de activele fizice mai importante pentru concurență sunt brevetele, rețetele și mărcile. Le vor cumpăra pentru a le face dispărute, prognozează analistul.
Justificându-și afirmația, economistul face trimitere la ”cazul Oltchim, unde miza erau rețetele si brevetele. Nici nu vreau sa discut de miza imobiliară a activelor fizice sau de miza industriala. Sa mai spun de șomajul aferent? Va fi, fiți siguri, e pe cale de consecință”, atrage atenția Adrian Câciu.
Citește și Cea mai puternică criză financiară. Adrian Câciu: În România nu se vorbește
”Privatizare prin vânzare de active. Metoda clasica de distrugere a brandurilor naționale. De asta nu a fost cvorum la motiune?”, se întreabă retoric analistul, menționând, printre altele, că ”valoarea companiilor românești este de peste 20 miliarde de euro”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.