Analist: Putin a pierdut de la prima rachetă lansată în Ucraina

Oana Pavelescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru

În tot noianul de informații, teorii și variante privind evoluția conflictului armat generat de Rusia în Ucraina unele voci spun că Putin este perdantul în acest război.

Analistul economic Adrian Negrescu spune faptul că: ”Se promovează ideea că sancțiunile ar fi prea moi, că Rusia poate să reziste economic pentru că are rezerve valutare și excedent bugetar”, dar că acestea: ”Sunt idei menite să zdruncine încrederea în NATO și în atitudinea Occidentului, gândite în laboratoarele de la Moscova. Suntem în zona unui cyber war în care Rusia are tot interesul să genereze astfel de teorii, să pună gaz pe foc”.

Apoi, Negrescu mai apreciază că: ”Dincolo de speculații, de motivele amânării decuplării Rusiei de la SWIFT, un lucru devine aproape sigur pe măsură ce intervenția în Ucraina se dovedește un război ratat. Ucrainenii lupta eroic, iar războiul blitz pare eșuat, dovadă că armata lui Putin nu e atât de profesionistă pe cât spera acesta”.

Economistul este de părere că: ”Putin a pierdut deja războiul, din momentul în care a lansat prima rachetă în Ucraina” și că liderul de la Kremlin ”Va fi izolat internațional, iar oligarhii știu asta. A fost ultima carte pentru regimul KGB al lui Putin”.

Citește și: Eliminarea Rusiei din SWIFT. Firmele de pe Wall Street care nu vor

”Nici măcar China nu îl va salva, chiar dacă chinezii au și ei meciul lor cu americanii (apropo de restricțiile Huawei etc.)”, afirmă Adrian Negrescu și continuă sfirmând că: ”Chinezii joacă la două capete, joacă la bluff, știind că prăbușirea economică a Rusiei va reprezenta, până la urmă, un avantaj pentru ei în zona asiatică”. 

Tot despre chinezi, analistul spune că aceștia: ”Își joacă interesele la masa negocierilor cu americanii, nefiind exclus că, oferind pe tavă capul lui Putin, să scape de sancțiunile americane. Xi și prietenii lui din India știu că la mijloc e restabilirea sferelor de influență pentru următorii zeci de ani”.

”Putin e deja istorie”, mai spune analistul și continuă: ”Și-a săpat singur groapa cu intervenția oarbă, fără niciun orizont, în Ucraina. La 70 de ani, înconjurat de niște fanatici deconectați de la realitatea lumii în care trăim, Putin va fi îndepărtat într-un fel sau altul pentru că Rusia nu mai e cea de acum 20-30 de ani, ce să mai vorbim de cea din anii URSS-ului. E o Rusie conectată la conducta de bani a Occidentului și sunt prea mulți cei care ar avea de pierdut dintr-o miza prostească, cu iz de paranoia”, a conchis analistul economic Adrian Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 381766.45RON
1 ETH = 8260.56RON
1 LTC = 383.22RON
1 XRP = 9.47RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel