Publicitate
"Consider că această eră este o eră chiar mai nebună decât era dotcom", a declarat Munger, în vârstă de 97 de ani, la conferința Sohn din Sydney, potrivit The Australian Financial Review, citat de Bloomberg.
Munger a mai spus că și-ar fi dorit ca criptomonedele să nu existe și a lăudat China pentru că a luat măsuri pentru a interzice utilizarea lor, potrivit AFR.
Citește și:
Nouă prăbușire a prețului petrolului. Propunerea neașteptată a rușilor
Acțiunile cazinourilor din Macao s-au prăbușit. Mâna de fier a Beijing-ului apasă greu
Warren Buffet, mișcare absolut neașteptată. Analiștii se întreabă de ce
"Mi-aș fi dorit ca acestea să nu fi fost inventate niciodată", a spus el. "Și, din nou, îi admir pe chinezi, cred că au luat decizia corectă, care a fost să le interzică pur și simplu. În țara mea, civilizația anglofonă a luat decizia greșită, pur și simplu nu suport să particip la aceste explozii nebunești, într-un fel sau altul."
Indicele S&P 500 a crescut de peste două ori de la minimele pandemice din martie anul trecut, în timp ce Bitcoin a crescut cu peste 1000%. Investitorii au vărsat aproape 900 de miliarde de dolari în fonduri de acțiuni în 2021 - depășind totalul combinat din ultimii 19 ani -, potrivit datelor Bank of America Corp. și EPFR Global.
Evaluarea pieței bursiere americane este acum mai mare decât înainte de prăbușirea indusă de criza din domeniul sănătății, iar investitorii au devenit nervoși. Inflația în creștere forțează băncile centrale să înăsprească politica monetară, amenințând să reducă avântul lichidităților care a ridicat o gamă largă de active.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.