Adrian Câciu este de părere că: ”Suntem într-o situație în care șomajul tehnic este încurajat direct sau indirect de și prin acte normative. Ceea ce nu este în regulă!
Pe de o parte, încurajarea vine pentru ca nu produce costuri pentru angajator, pe de alta parte încurajarea vine, indirect pentru a dovedi încetarea parțială a activității și primirii unei serii de beneficii sau acces la facilități.
Am văzut că se acuza o serie de masuri ca fiind populiste dar cred ca cei care acuza ar trebui sa se uite dacă nu cumva masurile luate de ei, condiționarile puse, ne conduc către ceea ce spun eu în postare.
Pentru că dacă conduc la acest tip de încurajare, singurul cost care creste este al statului”.
Citește și: Violeta Alexandru, noi precizări despre șomajul tehnic
În condițiile în care la ora actuală sunt suspendate 950.000 de contracte de muncă, acest lucru costă statul mai mult de 2,4 miliarde de lei, în fiecare lună.
Analistul spune că din păcate nu esită nicio condiționare referitoare la menținerea angajatului după perioada șomajului tehnic.
Câciu mai apreciază că statul acordă toate facilitățile antreprenorilor dar fără nici o garanție ca activitatea acestuia va continua și va produce venituri viitoare către buget.
Economistul mai spune că: ”mai trist va fi sa vedeți consecințele a ceea ce va spun acum, precum și consecințele acelei îndârjiri pe măsura amânării creditelor”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.