Acordul dintre CNSP și ANAF se aplică din ianuarie 2019, scopul declarat fiind acela de a îmbunătăți analizele de risc și a eficientiza verificările.
„Începând cu luna ianuarie 2019, CNSP va selecta contribuabilii care vor fi propuși pentru a fi cuprinși în controalele întreprinse de ANAF în funcție de domeniul de activitate, fluctuația cifrei de afaceri și a celorlalți indicatori stabiliți de comun acord între ANAF și CNSP”, se spune în documentul semnat de Mihaela Triculescu, președintele ANAF, și de Ion Ghizdeanu, președintele CNSP și citat de avocat.net.
Citește și Operațiunea Iceberg. Fiscul ”scutură pomul” marilor companii
„CNSP va comunica conducerii ANAF lunar situația domeniilor și a societăților comerciale care prezintă un grad ridicat de risc de evaziune fiscală. Trimestrial, se va face o analiză comună a rezultatelor și se vor aduce îmbunătățiri metodologiei de analiză de risc, dacă va fi cazul”, se mai arată în document.
„ANAF se angajează să transmită CNSP informații cu privire la efectele obținute în privința reducerii evaziunii fiscale, în urma acțiunilor de control la societățile comerciale propuse în analizele de risc ale CNSP”, prevede documentul.
CNSP se află în subordinea Secretariatului General al Guvernului și sub coordonarea prim-ministrului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.