Publicitate
Astfel, ANAF, prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate - Direcţia generală de executări silite cazuri speciale, a organizat săptămâna trecută o licitaţie publică pentru valorificarea unor metale preţioase. Circa 30.000 de euro au fost încasaţi într-o singură zi, prin vânzarea la licitaţie publică a unui grup de metale preţioase, care a cântărit peste 970 de grame.
Valorificarea s-a desfăşurat cu respectarea prevederilor art. 22 alin. (1) din H.G. nr. 731/2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr.14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precizează instituţia.
Citește și Aurul sare de 2.000 de dolari/uncie
Citește și Prețul aurului, prins în iureșul falimentului SVB. Așteptările pieței pe termen lung
.... Întrebarea mai amplă pentru piața aurului este dacă vor persista îngrijorările legate de o contagiune mai amplă pe piețele financiare din SUA sau dacă acțiunile Rezervei Federale și demersul președintelui Joe Biden de a calma temerile vor împiedica răspândirea.
Chiar dacă piața este liniștită de faptul că problema este limitată la cele două bănci prăbușite, ar putea exista implicații pozitive pentru prețul aurului.
Orice sugestie că Rezerva Federală va reduce actuala înăsprire a politicii monetare este probabil să fie pozitivă pe termen lung pentru aur, mai ales dacă acest lucru se întâmplă înainte ca piața să fie încrezătoare că inflația ridicată este domolită.
Până în prezent, se pare că aurul își îndeplinește din nou rolul tradițional de refugiu împotriva volatilității și a riscurilor, dar este probabil prea devreme pentru a spune că achizițiile actuale vor persista.
Cu toate acestea, ramificațiile probabile ale prăbușirii băncii sunt pozitive pentru aur, care era deja susținut de alți factori de creștere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.