"Societatea pe care o reprezintă astăzi, Transport Trade Services este un mare grup românesc, o societate antreprenorială care este un furnizor integrat de servicii logistice, cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, național, cu un model de afaceri solid, consacrat, care este în plină dezvoltare, așa după cum de altfel confirmă și rezultatele pe care societatea le-a înregistrat și înainte de listare, dar mai ales după, din momentul în care au devenit publice și cunoscute tuturor. Aș zice că e un campion al economiei românești, care are o activitate pe plan regional.
Ce s-a întâmplat cu această societate după listare.
Listarea a intervenit anul trecut, 288 de milioane de RON a fost valoarea. Deci una mare, importantă pentru piața de capital din România. Soliditatea modelului de afaceri a fost confirmată prin succesul acestei oferte publice de vânzare, acționarii reconfirmând lucrurile pe care vi le-am expus până acum. Însă odată cu listarea s-a deschis posibilitatea pieței de a afla despre activitatea Transport Trade Services și de a-și reconfirma evoluția din perspectiva participanților la piața de capital.
Ce s-a adăugat în acest ultim an și trei luni
Pe 14 iunie anul trecut a fost admisă la cota Bursei Transport Trade Services. Trei lucruri am izolat eu așa semnificative pentru discuția de astăzi. Pe de o parte, dezvoltarea unui sistem de raportare foarte eficient, aș zice, și transparent. Apoi, un sistem de guvernanță care să corespundă unei societăți admise la tranzacționare pe piața reglementată și cumva, împreună, cu toate acestea și funcționând așa, în corelație cu el, o politică de comunicare susținută, structurată și aș zice, chiar intensă. Aici trebuie să remarc rolul doamnei Șerban și al ARIR în încurajarea și menținerea nivelului acestei comunicări a societății cu piața.
Care au fost efectele acestor trei dezvoltări ulterioare listării?
Pe de o parte, aș spune că sigur a crescut vizibilitatea companiei, a scăzut costul obținerii de informații despre T.T.S. de către toți participanții la piață. În consecință, a crescut interesul analiștilor și altor investitori, nu acționarii de la listare, ceea ce a făcut să crească acuratețea estimărilor în legătură cu societatea, s-a creat așa un fel de consens, să zicem, între analiști și investitori. Toate acestea au contribuit la o creștere a încrederii și au avut un impact asupra prețului companiei pe piață și asupra capitalizării acesteia, cel puțin.
Iată, cam acesta a fost, pe termen chiar foarte scurt, rolul important pe care piața de capital l-a jucat pentru compania T.T.S. Sigur că parcursul continuă. Ar mai fi câteva lucruri pe care le-am observat în acest an, în special în legătură cu comunicarea. Sigur, T.T.S. a comunicat nu numai cu analiști și investitori, și acționari și piață în general, a comunicat și cu instituțiile pieței de capital și cu presa.
În ce privește instituțiile pieței de capital, aș remarca o comunicare care a fost impecabilă, aici rolul A.S.F., BVB și Depozitarul Central merită, de asemenea, remarcat. Au fost câteva, să zicem, sincope, în activitatea legată de acțiuni societare ale TTS, unde intervenția acestor instituții menționate a fost oportună și în timp real. Drept care suntem recunoscători, am fost și atunci și continuăm să fim. Asta arată iarăși evoluția pieței de capital și modul în care poate contribui la dezvoltarea economiei", a spus Ana Bobircă cadrul conferinței DC Media cu tema „Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.