Un articol pe această temă a fost publicat în revista Cell, rezumatul acestuia fiind, de asemenea, parcurs pe MedicalXpress.
Rezultatele testelor pe șoareci de laborator au arătat că vaccinul a antrenat un puternic răspuns imun chiar și la o doză de șase ori mai mică decât dozele utilizate în cazul altor vaccinuri. De asemenea, se dezvoltă un puternic răspuns imun al celulelor B, esențial pentru efectul durabil al tratamentului.
Cânt preparatul a fost injectat în primate s-a declanșat procesul de producere a anticorpilor, țintiți spre câteva mai multe zone ale proteinei-S a coronavirusului. Potrivit cercetătorilor, acest lucru va ajuta la asigurarea unei protecții împotriva tulpinilor care suferă mutații ale virusului.
Citește și COVID-19. Rușii fac un VACCIN, capabil să ucidă DOUĂ BOLI dintr-un foc
Vaccinul este compus din nanoparticule de proteine ce conțin 60 de copii ale elementului de legătură a receptorilor proteinei-S. Structura moleculară a nanoparticulelor imită structura virusului, ceea ce explică capacitatea de a induce un puternic răspuns imun.
Potrivit experților, capacitatea de a antrena un asemenea răspuns puternic în condițiile folosirii unor doze mici de vaccin îl face mai sigur decât preparatele similare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.