Aplicaţiile precum Uber, Bolt şi Clever, au comunicat faptul că vor fi mai puțini şoferi pe traseu sau chiar deloc având în vedere faptul că riscă amenzi între 1.000 și 5.000 de lei.
Platformele au aproximativ 2,5 milioane de clienți, mai mult de 10% din populația României, care ar putea să nu găsească suficienți șoferi.
Cursele și-au modificat astfel prețul iar o cursă din Pipera până la Piața Unirii a ajuns să coste 50 de lei de la 25-30 de lei iar una din centru până la Marriott, de la 15 lei a ajuns să coste 25-30 de lei.
Piaţa platformelor de ride-sharing pe care activează companii precum Uber, Bolt şi Clever se cifrează la 1,6 miliarde lei (340 milioane euro) şi și înregistrează profituri de 1 miliard lei (210 milioane euro) ceea ce face concurență companiilor de taximetrie.
Clienții spun însă că serviciile Uber sau Clever sunt mult superioare celor oferite de companiile de taximetrie atât prin comportamentul șoferilor cât și prin condițiile oferite de mașină.
Aplicațiile vor funcționa însă în continuare pentru că legea nu stiulează oprirea sau desființarea acestora. În plus, ministrul Transporturilor spune că cei care au primit amenzi să le conteste pentru că ele sunt ilegale vizând doar taximetria nereglementată și nu aplicațiile de ride-sharing.
Guvernul a dat asigurări că în scurt timp va reglementa şi activitatea de ridesharing.
Ce spune ministrul Transporturilor despre Uber
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.