Publicitate
Referindu-se la întrevederile avute cu autorități, Florin Jianu a precizat că, printre altele, s-a cerut, ”poate este un pic cam devreme, dar noi suntem obligați să-l facem, am cerut prorogarea termenului de amenzi, cel puțin pe anumite categorii.
Este o neconcordanță
Din ce stabilisem noi cu premierul la Consiliul național tripartit de la jumătatea anului, din ce am văzut în declarațiile publice ale ANAF și ale Ministerului de Finanțe, de la sfârșitul lunii aprilie ar urma să înceapă să curgă amenzile. A fost o neconcordanță. Din câte știu eu, în lege scrie că la sfârșitul lunii aprilie, deși nouă ni s-a spus că este de la jumătatea anului.
Prin urmare, din această perspectivă rugăm și cerem să fie luate măsuri tocmai pentru a-i lăsa pe întreprinzători. Desigur, înțeleg și Guvernul, care ezită să iasă și să spună ceva în acest moment, pentru că nu se mai conformează nimeni. Vor spune că dacă nu sunt amenzi, mai stăm o perioadă de timp. Dar este de datoria noastră să tragem acest semnal de alarmă”, a subliniat Florin Jianu.
Sunt întreprinzători onești
În acest context, președintele CNIPMMR, a precizat că mai este ”un lucru pe care aș vrea să îl subliniem: micii întreprinzător care, mulți dintre ei poate nu au un laptop, un calculator sau o tabletă, sunt întreprinzători onești, cinstiți. Adică au făcut factură, se aliniază și la e-Factura, transportatorii care au făcut toate documentele corecte pentru transportul de marfă fac și e-Transport și e-Sigiliu și așa mai departe. Ei oricum le fac, dar trebuie să avem grijă ca noi, ca stat, să nu le crească costurile, pentru că asta este important pentru un întreprinzător. Dar nu îți transferi ție responsabilitatea statului.
Nu este o măsură anti-evaziune
Iar în al doilea rând, tot din sondajul nostru a reieșit că șapte din zece întreprinzători spun că aceasta nu este o măsură anti-evaziune, că evaziunea va înflori în continuare. Și că și pentru întreprinzători, și pentru stat este o mare problemă concurența neloială, respectiv această evaziune fiscală sau munca la negru sau, așa cum spun colegii mei într-un mod plastic, nefiscalizarea”, a menționat invitatul în platoul emisiunii ”Totul despre bani”.
Am obținut un lucru concret
Întrebat de jurnalistul Mihai Ciobanu care sunt alte probleme pe care întreprinzătorii le ridică în legătură cu tot ceea ce s-a schimbat în domeniul fiscal de la începutul acestui an, Florin Jianu s-a oprit la acciza pe motorină. ”Iar aici am obținut un lucru concret în dialogul cu Guvernul, și anume ca jumătate din acciza la motorină să fie acoperită de ei”, a spus Jianu, precizând că subiectul a fost discutat la Palatul Victoriei marțea trecută, când s-a promis că în următoarea ședință a Executivului va fi abordată chestiunea în cauză.
Înseamnă inflație și scumpiri
”Costurile la motorină înseamnă, de fapt, costuri suplimentare pentru orice întreprinzător, deoarece costul transportului este principalul cost într-o marfă, un produs sau un serviciu, înseamnă scumpiri, înseamnă inflație. Deci, pierde toată lumea și cred că Guvernul a sesizat acest aspect”, a explicat preșdintele CNIPMMR.
Urmărește întreaga emisiune ”Totul despre bani”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.