În prezent, acest lucru se poate face doar la Judecătoria în a cărei rază de competență s-a constatat fapta. Aleșii neamului consideră această procedură anevoioasă. Prin urmare, ei propun ca amenzile să fie contestate la Judecătoria pe raza căreia își are domiciliul contravenientul.
„În cazul amenzilor de circulaţie, dacă un conducător auto care locuieşte în Constanţa primeşte o astfel de amendă la Satu Mare îi va fi foarte greu să o conteste şi să se apere eficient în instanţă. Transmiterea plângerii prin poştă şi judecarea cauzei în lipsă nu reprezintă, în mod necesar, o apărare eficientă. De asemenea, în cazul şoferilor care circulă mult cu maşina în interes de serviciu sau care merg în vacanţă şi primesc amenzi în mai multe judeţe, posibilităţile de contestare pe care le are conducătorul auto sunt mult îngreunate şi diminuate”, explică autorii inițiativei legislative.
Citește și Amenzi de până la 5.000 lei pentru acești șoferi
Potrivit aceluiași document, ”împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere în termen de 15 zile de la comunicare la Judecătoria în a cărei rază de competenţă îi are domiciliul sau sediul, după caz, contravenientul, dacă acesta este pe teritoriul României.” În cazul în care șoferul amendat nu locuiește în România, el se va putea adresa Judecătoriei pa raza căreia s-a comis fapta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.